25 april 2022

Bohlins Maskiner förvärvar Powerseif AB

Powerseif AB är ett välrenommerat företag inom transmissionsbranschen med ett stort etablerat nätverk. I och med förvärvet av Powerseif breddar Bohlins Maskiner sitt sortiment inom transmission och bromsar. Bohlins Maskiner kommer att erbjuda fler komponenter för kraftöverföring i fler prissegment för konkurrenskraftiga lösningar. Förvärvet sker omgående och Bohlins Maskiner erbjuder från och med 19:e april 2022 produkter tidigare saluförda av Powerseif AB.

Powerseif AB har under åren erbjudit lösningar för konstruktions- och produktionsbolag över hela världen. Försäljning av transmissionskomponenter och konsultation till kunder i det tyngre industrisegmentet som stålverk, pappers-, järnvägs- och gruvindustri har varit framgångsrikt och skapat goda kundrelationer.

Bohlins Maskiner växer med Powerseif förvärv

Varumärken som Bibby Turboflex, Layrub Couplings, Wichita Clutch och Rathi finns nu i Bohlins Maskiner sortiment och är en del av ett bredare erbjudande. Med standardkomponenter från pålitliga och beprövade leverantörer som i mångt och mycket kan skräddarsys för tunga industriella utmaningar. Kostnadseffektiva lösningar utan avkall på kvalitet öppnar upp för oavbruten kraftöverföring för konstruktörer av industriella applikationer.

”Med ett bredare erbjudande i fler prissegment öppnas dörrarna till kostnadseffektiva och pålitliga lösningar inom kraftöverföring. Kvaliteten i komponenterna är avgörande för lösningarna. Därför känns det bra att välkomna in varumärkena från Powerseif i Bohlins Maskiners sortiment.”
Mikael Bohlin, VD.

Bohlins Maskiner ser stor potential i Powerseif AB:s produktsortiment. Ett utbud av varumärken som utmärker sig för sin kvalitet, prisvärdhet och möjligheten att förse kunderna med skräddarsydda lösningar. Powerseif erbjuder ett komplett sortiment av klokopplingar, pinnkopplingar, nylonhylskopplingar, kuggkopplingar, stållamellkopplingar, stålfjäderkopplingar, stela kopplingar samt momentbegränare. Bohlins Maskiners erbjudande utökas nu med dessa standardkopplingar kända för sin optimerade konstruktion och driftsprestanda. Samtidigt erbjuder Bohlins Maskiner skräddarsydda lösningar för krävande utmaningar och behov av pålitliga axelkopplingar, oavsett applikation eller tillämpning.

Om AB Bohlins Maskiner

AB Bohlins Maskiner grundades 1937 av Erik Bohlin. Allt sedan starten har Bohlins Maskiner varit ett handels- och agenturföretag med transmissionskomponenter och limutrustningar för verkstads-, stål-, pappers-, förpacknings- och konverteringsindustri. Bohlins Maskiner har en lång historia av att samarbeta med sina leverantörer och kunder för att utveckla kundanpassade komponenter och specialutrustningar.

 

Här hittar du alla axelkopplingar från Powerseif.