27 oktober 2021

Techcon Microdot nålventil för krävande applikationer

Dagens dispenseringssystem för lågviskösa vätskor har hög noggrannhet och prestanda. Detta öppnar upp för ingenjörer och konstruktörer att realisera avancerade och utmanande projekt.

Oavsett om du arbetar inom flygbranschen, elektroniktillverkning eller medicinteknikindustrin kan du uppskatta de tekniska förbättringar och produktalternativ som dagens dispensrar erbjuder. Krävande applikationer ställer krav på microdot appliceringen.

Microdot applikation

Microdot har en rad applikationer inom industri och tillverkning. Ofta rör det sig om vätskor med låg viskositet som lösningsmedel, bläck, olja, aktivator eller UV-lim. Få processteg kräver högre precision än microdot med dessa lågviskösa vätskor. Kraven på punktens storlek och repeterbarhet är extremt höga. Samtidigt ställs det höga krav på produktionshastighet. Techcon har löst detta med en unik lösning: en nålventil inuti doseringsspetsen. Microshot Needle Valve som är perfekt för till exempel medicinska tillverkningsapplikationer som kräver ett dispenseringssystem som kan ge en microdot UV-lim med hög repeterbarhet.

Nålventiler doserar exakt med minimal död zon

Techcons unika nålventiler kan dosera mycket exakt med applikationer ner till 0,0005 cm³. Vidare är de lätta att underhålla och den kompakta designen är optimerad för integrering. Välj mellan pneumatiskt utlöst ventil med integrerad fjäderstängning (enkelverkande) eller pneumatisk stängning utan fjäder (dubbelverkande).

Nålventilens design möjliggör exakta och konsekventa microdots, justerbar flödeskontroll, minimal död vätskezon samt enkelt underhåll och service.

Nålventiler i TS5400-serien

TS5400-serien har två Microdot nålventiler utformad för att dispensera vätskor med låg till medelhög viskositet. Med exakta applikationer över ett brett spektrum av punkt- och pärlstorlekar, ner till bråkdel av en mikroliter, är TS5400-serien en pålitlig komponent. Ventilerna i serien är extremt snabba och en extern justering av slaglängd gör det enkelt för operatören att finjustera punktstorlekarna. TS5400-seriens kompakta design gör den lätt att montera och integrera i alla tänkbara scenarion.

Techcon utvecklar innovativa och pålitliga vätskedispenseringssystem för dina komplexa tillverkningsbehov. Med unika nålventiler som kan dosera mycket exakt microdot med applikationer ner till 0,0005 cm³ möter Techcon behoven i alla typer av branscher.

Se vårt breda utbud av Techcons applikationsutrustning här. Har du några frågor eller behöver skräddarsy din lösning? Hör av dig så löser vi din utmaning.