14 mars 2023

Smältlim och limpistoler för industri och proffs

Rätt lim är avgörande vid industriella tillämpningar. Industriella limapplikationer kännetecknas av de höga kraven på användarens know-how, behov och förväntningar. Vidare måste limmet tåla applikationens unika förutsättningar, ofta under lång användning. De industriella limerna från Bühnen tillverkas med skräddarsydda recept för att ge rätt egenskaper för tillförlitliga användning. Alla lim är inte lika.

Högkvalitativt industriellt smältlim med rötter i industri

1922 öppnade Heinrich Bühnen en liten verkstad i Bremen där han erbjöd maskinreparationer. Han får snabbt ett rykte för sin talang och kompetens och en fabrik specialiserad på tillverkning och reparation av textilmaskiner växer fram. 1953 tar sonen Heinz över och med honom kommer innovationer inom häftteknik. I mitten av 1970-talet gör smältlim intåg i företaget. Idag erbjuder Bühnen alla tänkbara produkter inom smältlim för industri och proffs med ett brett sortiment unikt för Europa.

BÜHNEN smältlim används idag i praktiskt taget alla produktionsområden för permanenta eller monteringslimningar. Bühnen smältlim är lösningsmedelsfria, termoplastiska enkomponentlim som smälts genom uppvärmning.

Industriellt lim för olika användningsområden

De industriella lim som utvecklas och säljs av Bühnen kan användas inom en rad användningsområden. De har bevisat sig pålitliga inom allt från elindustrin till bygg- och möbelindustrin. Deras lim används till och med i blomsterodling och blomsterarrangemang. Applikationerna för smältlim är näst intill oändliga.

Smältlim för bilindustrin

Smältlim erbjuder mångsidiga lösningar för användning inom bilindustrin och används till exempel vid tillverkning av bilbarnstolar eller för att fästa kablar i innertaket. Mattor och skummaterial i bilen måste använda högkvalitativa, temperaturbeständiga limprodukter med anpassade appliceringsverktyg. Bühnen är en helhetsleverantör som hjälper dig hitta en lösning som passar din produktion och produkter.

Smältlim för komponent och elektronik

Smältlim är mångsidigt och har flera applikationer inom elektroniktillverkning och montering. Allt från beläggningen av isolerande material, för att säkra elektriska komponenter mot vibrationer, till montering av komponenter och moduler på kretskort. Smältlim används också i så kallad pottingteknik där elektronik kapslas in för att skydda känsliga komponenter.

Smältlim för betongindustrin

Smältlimsprodukter har avsevärt optimerat produktionsprocessen inom bygg- och betongindustrin. Polyolefin- och etylenvinylacetat-lim kännetecknas av värmestabilitet och flexibilitet vid kalla temperaturer. Samtidigt erbjuder dessa lim enastående häftegenskaper. Urtag i prefabricerade element kan snabbt och enkelt fästas på formsystemet och kan tas bort igen utan att lämna några rester när betongarbetet är klar.

Fler industri-applikationer för smältlim

Bühnen har mer än 500 typer av smältlim. Byggindustri, textilindustri, filtertillverkning förpackningsindustri, listan på smältlimsapplikationer kan göras väldigt lång. Med mångårig och gedigen erfarenhet kan Bühnen hjälpa dig att lösa utmaningar och effektivisera din produktion och limbehov.

BÜHNEN limportfölj – rätt lösning för alla behov

  • Mer än 500 smältlim för alla typer av limutmaningar.
  • Mekaniska smältlimpistoler för dot- och pärlapplikation.
  • Handhållna pneumatiska applikatorer för dot, pärla eller sprayapplicering.
  • Smältsystem i olika dimensioner – från limstavar till tanksystem.

Kontakta oss om du vill veta mer om smältlim, kallim eller om du har en limutmaning. Bohlins Maskiner är vana att ta fram skräddarsydda lösningar för vitt skilda applikationer.