25 maj 2021

Nytt varumärke! Exakta och avancerade kopplingar från R+W Kupplungen

Kopplingen är en kritisk del i roterande kraftöverföring. Den förväntas hantera varierande vridmoment och axiella förskjutningar med minimal effektförlust. R+W Kupplungen har produkterna, erfarenheten och expertisen för att möta dessa krav men tar det ett steg längre. Nämligen IIoT kopplingar som samlar in data. Vi på Bohlins Maskiner är stolta att ta in R+W i vårt sortiment och i vårt samarbete.

Bohlins Maskiner är inte bara en återförsäljare, vi är också en samarbetspartner. Med våra kunder tar vi fram de komponenter som behövs, inte bara de som finns, och då är ett bra samarbete med tillverkaren avgörande. Tillsammans med R+W Kupplungen tar vi fram kopplingar för avancerade applikationer.

Precisionskopplingar

Kraven på energieffektivitet och kompakta konstruktioner ökar, särskilt när det kommer till drivning och kraftöverföring. Glappfria kopplingar med hög pression, som klarar av höga hastigheter och stora belastningar med minimal effektförlust, är avgörande för många konstruktörer. Det finns ett stort urval bland R+W:s pressionskopplingar, men även möjligheten att skräddarsy efter unika behov och kravställningar.

Roterande glappfria kopplingar som hanterar axiella, radiella och horisontella belastningar, och som samtidigt bibehåller driften och pålitligheten är bara början. R+W erbjuder alla typer av roterande kopplingar, industrikopplingar, diskservokopplingar och säkerhetskopplingar för att nämna några.

Stora som små, starka och exakta

Det finns en tydlig trend mot alltmer kompakta och energieffektiva drivkomponenter. Behovet av kraftöverföring i allt mindre och lättare konstruktioner ställer krav på alla komponenter. Kopplingar som skyddar andra delar mot överbelastning utan glapp eller effektförlust är kritiskt i många konstruktioner. Bland annat måste kopplingarna tåla dynamisk rörelse och stora variationer i vridmomentet, samtidigt som de överför rotationen exakt.

Industrin har andra krav. Säkerhet, prestanda och flexibilitet är viktigare än storlek. Men kravet på exakt kraftöverföring utan glapp och med minimal effektförlust är den samma. Att kopplingarna tål extrema vridmoment tillsammans med driftsäkerhet är viktigt då stillestånd kan bli väldigt kostsamma. Kopplingar som är tillförlitliga vid stor belastning och som inte kräver konstant underhåll blir en produktions- och personsäkerhetsgaranti.

Som experttillverkare av precisionskopplingar kan R+W tillhandahålla lösningar för nästan alla typer av tillämpningar, tillgodose kraven för hög hastighet, extrem belastning och hög precision vid all typ av roterande kraftöverföring.

Avancerade IIoT-kopplingar

Det finns data att samla in överallt, även i kopplingar. Att samla in data i kopplingen var tidigare en utmaning, men med R+W:s nya intelligenta kopplingar blir det möjligt. Med pålitlig data om kopplingens belastning, vridmoment och temperatur, för att nämna några datapunkter, kan du följa kopplingens användning live. Med R+W:s innovativa kopplingar kan du nu digitalisera och automatisera med hjälp av Industrial Internet of Things (IIoT). Prediktivt underhåll och datainsamling i realtid hjälper dig att optimera driften och minimera nertiden.

Är du nyfiken på hur R+W kan förbättra din kraftöverföring eller har du en konstruktion med en utmaning i drivlinan? Kontakta oss så berättar vi mer om hur kopplingar från R+W kan hjälpa dig.