13 februari 2023

Certifierade säkerhetsbromsar från Nexen

Förhindra olyckor och skador på utrustningen med säkerhetscertifierade Rail brakes, axellåsningar och servomotor-bromsar från Nexen. Bohlins Maskiner presenterar stolt Nexen NexSafe säkerhetsbromsar som med hög precision och tillförlitlighet löser industriella bromsbehov och höjer säkerheten på din utrustning.

Intertek certifierade säkerhetsbromsar

Med pålitliga bromsar minskar risken för olyckor och skador på utrustningen. Nexen NexSafe säkerhetsbromsar med snabb och exakt kontroll över maskiners rörelse, vilket ger en hög säkerhetsnivå och tillförlitlighet i krävande industriella miljöer. NexSafe- bromsarna är säkerhetscertifierade enligt ISO 13849–1. Det innebär att de kan användas i miljöer som kräver högsta säkerhetsnivå.

“Vi är glada att kunna bevilja Nexen Interteks funktionssäkerhetscertifiering, den första i sitt slag i Nordamerika, och ser fram emot att fortsätta arbeta med dem och andra, eftersom de förser sin bransch med högkvalitativa produkter och sinnesro.”
– Pierrick Balaire, Global Business Line Leader på Intertek.

Industriella bromsar för säker drift

Rail brakes och axellåsningar används ofta i applikationer som till exempel transportörer, kranar, lyftanordningar och andra typer av materialhanteringsutrustning. En stor fördel är att de har en kompakt design och kan monteras direkt på utrustningen. Vilket också gör dem enkla att installera och underhålla. Samtidigt är säkerhetsbromsar från Nexen hållbara och slitstarka, vilket gör dem väl lämpade för tung industri. Andra nyckelfunktioner hos Nexen NexSafe säkerhetsbromsar är lågt underhåll, hög prestanda och lätt att kontrollera.

Säkerhetsbromsar med minimalt glapp

Nexen Rail brake är en snabbaktiverad, stark, kompakt och linjärstyrd gejderbroms. Den är anpassad för montering direkt på gejdern. Nexen placerar sig i en klass för sig med som branschledande axellåsningsbroms där glappet är  0,0127 mm vid full belastning, helt utan axelrörelse. Servobromsarna finns som fjäderaktiverade med pneumatisk frigöring. De är glappfria och lämpliga för nöd- och hållbromsapplikationer.

Tillsammans med säkerhetssystem, såsom nödstoppsknappar, sensorer och spärrar, ger NexSafe säkerhetsbromsar dig driftsskydd i flera lager.

Nexen är en ledande utvecklare av industrikomponenter

Nexen är specialister på design och tillverkning av industriella bromsar, kopplingar och styrsystem. Samtidigt är deras produkter är kända för sin hållbarhet, tillförlitlighet och enkla underhåll. Vidare förser de sina kunder med högkvalitativa och innovativa produkter som hjälper till att förbättra driften och produktiviteten i kundernas utrustning.

Nexen erbjuder komponenter som luft-, fjäder- och elektriskt manövrerade industriella bromsar. I sortimentet finns kopplingar med olika manövrering som ger exakt kontroll över maskiners och utrustnings rörelse. Men Nexen erbjuder också styrsystem som bromsregulatorer, kopplingsregulatorer och banspänningsstyrsystem. NexSafe är en serie säkerhetsbromsar som kompletterar ett redan brett erbjudande.

Bohlins Maskiner hjälper dig höja säkerheten

Bohlins Maskiner har erfarna ingenjörer som arbetar tillsammans med dig för att förstå dina behov och utveckla skräddarsydda lösningar för industriell kraftöverföring med säkerhet i fokus. Vi erbjuder stor teknisk kompetens och mångårig erfarenhet. Och genom åren har Bohlins Maskiner varit verksamma inom en lång rad branscher som verkstads-, stål-, pappers-, förpacknings- och konverteringsindustri för att nämna några.

Hör av dig om du vill implementera säkerhetsbromsar och kvalitetskomponenter i din kraftöverföring.