5 april 2022

Boston Gear utökar sitt rostfria sortiment

Livsmedelsindustrin är i ständig utveckling och krav på ökad produktivitet ställs mot höga hygienkrav. Boston Gear utökar nu sitt sortiment av rostfria drivkomponenter för att möta båda dessa krav. Innovativ design tillsammans beprövad teknologi och beprövade material svarar upp mot utmaningarna.

Hygien är en viktig del av kvaliteten

Normalt tillhör de delar i en livsmedelsanläggning där drivning är viktig de högsta hygienkraven. Sanitet och renlighet i närheten av livsmedelsproduktion och förpackning är avgörande för kvalitet och säkerhet. Nyckeln till livsmedelssäkerhet är att förebygga mikrobiell förorening och bakterietillväxt. Detta ställer krav på design och materialval. Rundade kanter, kupolkronor och pålitliga tätningar är kritiska designelement. Vidare måste materialen i dessa områden vara resistent mot alkaliska eller syrabaserade rengöringsmedel och desinfektionsmedel.

Fler storlekar och drivkomponentslösningar

Boston Gear revolutionerade drivlinan för livsmedelsindustrin med sin unika Domed Crown- design. Vidare har Boston Gear lång erfarenhet av att leverera produkter för drivlinor med höga krav på renlighet och driftsäkerhet. Allt från livsmedelsbearbetning till paketering och dryckesapplikationer. Nu utökas sortimentet av pålitliga komponenter med fler storlekar för att passa ännu fler applikationer på livsmedelsmarknaden.

Bland komponenterna hittar du hastighetsreducerare i rostfritt för alla typer av mat och dryck. Dessa kopplingsbaserade reducerare används ofta inom bageri, kött, buteljering och försegling, samt för mejeriprodukter, godis och konserver. För konserverings-, buteljerings- och förseglingsutrustning finns även överbelastningskopplingar. Boston Gear erbjuder vidare sina populära planetväxlar med hög precision som passar många livsmedelsapplikationer.

Säkerställ din skyddsnivå

Rengöring är synonymt med livsmedelssäkerhet och kan ske med hjälp av frätande tvättningslösningar eller högtryckstvätt. Ämnen som socker, kryddor, saltlake och djurblod utsätter drivlinan för påfrestningar och blir till en hygienutmaning. Växlar, motorer och andra drivlinekomponenter från Boston Gear och Bauer Gear säkerställer den skyddsnivå som du behöver i din livsmedelsproduktion och hjälper dig förebygga bakterietillväxt i hygienkänsliga miljöer.

Erfarenhet är avgörande vid innovation

Med mer än 125 års erfarenhet av växlar, kugghjul och drivlinor är Boston Gear erfarna och har levererat högpresterande kraftöverföringskomponenter till kunder och industrier runt om i världen. Boston Gear erbjuder branschens mest omfattande produktsortiment med mer än 30 000 standardprodukter. I kombination med möjligheten att skräddarsy unika lösningar vid behov är Boston Gear och Bohlins Maskiner en partner som löser dina utmaningar inom drivning och kraftöverföring.

Kontakta oss så berättar vi mer om Boston Gears produkter och hur vi tillsammans kan effektivisera din drivlina.