13 maj 2022

Manne Seifter stärker upp Bohlins Maskiner med sin gedigna erfarenhet

Bohlins Maskiners erbjudande växer sig starkare i och med att Manne Seifter stiger på som Senior Advisor.

En frontfigur inom svensk industri

Manne Seifter kommer med över 40 års erfarenhet av transmissionsbranschen. Han har arbetat på en rad företag inom svensk industri och kommer nu senast från posten som grundare och VD på Powerseif AB. En väletablerad leverantör av industritransmission.

I egenskap av specialist inom kraftöverföring och transmission har Manne sedan 36 år verkat som ordförande för branschorganisationen Transmissionsgruppen i Sverige (TGS) samt mellan åren 2010-2017 även suttit som ordförande för alliansen Svenska Automationsgruppen (SAG).

”Det är med spänning och nyfikenhet som jag stiger in på Bohlins Maskiner. Tillsammans kommer vi kunna erbjuda våra kunder unika lösningar och ett långsiktigt samarbete.”
Manne Seifter, Senior Advisor.

Gedigen erfarenhet och stort kontaktnät

Bohlins Maskiner ser med glädje hur styrkan växer och med Mannes kontaktnät, erfarenhet och unika kunskap inom transmission och kraftöverföring kommer fler kunder få hjälp med sina utmaningar.

”Vi hälsar Manne varmt välkommen och tror att våra kunder kommer märka hur vårt erbjudande både breddas och får en spets. Manne har en kompetens som få i branschen kan matcha, vilket kommer att komma både Bohlins Maskiner och våra kunder till gagn.”
Mikael Bohlin, VD.

Senior Advisor med stor kunskap

I rollen som Senior Advisor kommer Manne hjälpa kunder med utmaningar kring kopplingar, bromsar och industriell kraftöverföring. Med ett fokus på, men inte uteslutande med, varumärkena Bibby Turboflex, Layrub Couplings och Wichita Clutch kommer Manne att se till att kunder når oavbruten kraftöverföring och effektiv inbromsning i sina industriella applikationer.

Nya varumärken i portföljen

Utöver Bibby Turboflex, Layrub Couplings och Wichita Clutch från AltraMotion tar Manne med sig ett nytt varumärke in i Bohlins Maskiners portfölj. Rathi Couplings, ett välrenommerat varumärke från Indien som funnits representerat i Europa i nästan 30 år. Rathi profilerar sig med hög kvalitet och snabba leveranser samt med ett mångfacetterat produktsortiment. De är stora inom pappersindustrin har mycket erfarenhet av lösningar för misalignment. Manne har sedan många år jobbat med Rathi och känner deras produkter väl.

Kom förbi på en fika

Bohlins Maskiner önskar Manne Seifter varmt välkommen. Du är varmt välkomna in på ett möte med kaffe och givande samtal med Manne på vårt kontor i Sollentuna.