CIA Glue Detector

CIA Glue Detector är speciellt utvecklad för att kontrollera limsträngarna vid applicering i automatmaskiner med höga hastigheter. Enheten analyserar varje droppe lim, kontrollerar kontinuerligt dess kvalitet och indikerar förändringar i realtid.

CIA Glue Detector fungerar som ett extra ”öga”, som helt oberoende kan monteras på ett redan befintligt limsystem. Enheten använder sig av en passiv infraröd mätteknik: den extremt snabba sensorn läser i realtid av den infraröda strålning som limmet avger.

En kraftfull mikroprocessor garanterar att avlästa värden vad gäller limsträngens längd och dimension tillsammans med limaggregatets larmfunktioner är perfekt synkroniserade med maskinens encoder och/eller inbyggda kvarts kronometer. Hela enheten ser ut som en liten elektronisk kontrollenhet, försedd med en display i flytande kristall och några mäthuvuden, en för varje limpistol.

Enheten är mycket lätt att installera: när mäthuvudet är riktat mot limsträngen synkroniseras resten automatsikt. Med andra ord inga besvärliga inställningar av limdetektorn, de är helt enkelt inte nödvändiga! Självklart går det även att manuellt justera inställningarna och göra justeringar vid specialfall.

Enheten är försedd med två larmfunktioner, en för varje missad droppe och en när antalet defekta limsträngar överskrider ett visst tröskelvärde. Det optiska mäthuvudet är dessutom försett med ett luftstyrt rengöringssystem för drift i dammiga miljöer.

CIA Glue Detector vid övervakning av limsträngsapplicering på rispaket. Klicka på bilden för en förstorad bild i nytt fönster.

Limnings specifikationer

Maximal maskinhastighet
Minimum uppmätt appliceringstid
Mäthastighet
Minimum storlek på limdroppar
150 meter/minut
4 millisekunder
1 millisekund
1 millimeter


Positions specifikationer
Avstånd mellan lim och sensor
Lutning på sensor
Avstånd mellan limpistol och mätpunkt
50 – 150 millimeter
Valfri
Valfri


Klicka här för att öppna produktblad på engelska, sidan öppnas i ett nytt fönster.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår

Om webbplatsen