Preo

Bohlins Maskiner representerar den innovativa italienska tillverkaren Preo’s program av smältlimsapplikatorer på den svenska marknaden .
Preo s.r.l., med mer än 60 års erfarenheter som underleverantör till rymd-, flyg- och förpackningsindustrin och en seniormedlem i UCIMA, är idag en av världens ledande tillverkare av smältlimsapplikatorer.

Kännetecknande för Preo’s produktprogram är kvalité och prestanda i kombination med unika funktioner. Samtliga produkter är ISO 9002 certifierade och CE godkända.

Från kartong till bil

Preo’s nya applikatorserie finns med en tankkapacitet från 5-100 kg och klarar termoplastiska material (smältlimer) med en viskositet från 500-100.000 mPas.

Med applikatorernas inbyggda dator kan egna limmönster programmeras och lagras. Datorn styr också samtliga värmezoner, pump osv.

Lämplig pump, kolv eller kugghjul, väljs med hänsyn till limmet och med hjälp av en rad tillbehör kan limmönstret övervakas och kontrolleras. För krävande miljöer som livsmedels- och läkemedelstillverkning är Preo’s helt ”rökfria” applikator ”New Generation” idealisk.

Moduler ger möjligheter

Preo’s nya serie limpistoler bygger på ett unikt och sinnrikt modulsystem. Limpistolerna kan utrustas med en eller flera, antingen fasta eller vridbara moduler vilket ger oanade möjligheter att skapa ett effektivt limmönster. Limmodulerna kan förses med en rad olika munstycken med en prestanda på upp till 6.500 cykler/minut.

Flertalet av Preo’s munstycken är självrensande och försedda med Preo’s unika, lätt utbytbara, tätningspaket. Både munstycken och moduler har dessutom en ytbehandling som gör att lim inte fastnar. Det garanterar prestanda och tillförlitlighet och betyder också att all service kan skötas ”i huset”! Minst är störst

Ventilmodulen ”New Age” är den minsta och samtidigt den största nyheten i Preo’s produktprogram. Modulen är bara 38 mm bred och försedd med 3 munstycken på bara 11 mm avstånd från varandra.

Modulen kan placeras separat eller i serie och varje munstycke kan dessutom kontrolleras separat. Sätter ett munstycke igen sig ger modulen fortfarande tillräckligt med lim för en säker förslutning vilket gör ”New Age” till det självklara valet när högsta kvalité behövs.

 

CIA Glue Detector

CIA Glue Detector är speciellt utvecklad för att kontrollera limsträngarna vid applicering i automatmaskiner med höga hastigheter. Enheten analyserar varje droppe lim, kontrollerar kontinuerligt dess kvalitet och indikerar förändringar i realtid.

Läs mer om CIA Glue Detector

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår

Om webbplatsen